21 February 2011

Sorrow : yang begitu indah

Syahadan


kali ni aku nak review blog ni pulak...takde kata-kata yang sesuai aku nak gamborkan blog brader sorang ni kecuali psiko...serius dowh...sama jek macam nama penulis dia..Dark Half...memang dia betul-betul menjojolkan side dia yang Dark tu habis-habis kat dalam blog dia...dengan entri yang berperasaan ala-ala cerita Harry Potter...amazing tapi dark...memang kengkadang ternanti-nanti dia update blog...syok woo...

aku kenal blog Dark ni serentak dengan aku kenal blog Tukang Komen...pada asalnya, blog dia ni buat entri ala-ala graphic novel...tapi makin lama dia blogging, dia dah mengembangkan skill dia dengan buat analisa, entri nada sarkastik, review movie yang dark dan horror, kira dia dah mula pelbagaikan corak persembahan dia la..secara total, bukan topik dia jek yang menarik perhatian...tapi cara dia mengolah cerita tu boleh buat kita tersangkut nak baca sampai habis..aku taktaula korang...tapi aku memang semulajadik ada sifat dark yang jelas nyata...jadik, aku cepat faham apa yang dia cuba nak sampaikan...

aku tak pernah taula Dark Half ni pernah tukor template atau apa...sebab aku pun tak berapa lama sangat pun follow blog dia..tapi suasana dalam blog dia tu jek memang macam dah dia custom made kan untuk kita ambik perasaan emo dan dark dia disamping baca entri dia yang psiko-psiko belaka...sebab tu la aku cop Dark Half ni sebagai king of emo...even HHD yang emo tu pun takleh nak lawan tahap emo dia...dahla tak guna bahasa maki-maki sangat macam HHD..

masuk bab penulisan pulak...macam aku cakap tadi..Dark Half ni memang jenis yang berbakat mengolah cerita...cara penyampaian dia memang ada feel macam baca majalah mainstream tapi jiwa dia betul-betul undeground...so senang kata, kalo baca entri dia, kita boleh faham apa yang dia nak sampaikan dengan mudah dan kita pun rasa macam free nak keluorkan pendapat kita pasal topik dia tu...serius menimbulkan semangat independent...aku rasa kalo brader ni tulis sok kabor zaman penjajah dulu, mungkin sekarang ni dia dapat mengalahkan editor Utusan Melayu dulu...topik yang dia ketengahkan pun agak berani...memang jenis entri yang rajin menongkah arus..jadik, kalo korang rasa macam jenis yang cepat rage, baik korang praktis dulu dengan baca HHD..baru boleh nak tangkap pemikiran Dark Half ni...

so, bagi korang yang nak rasa feeling dark dan independent dalam masa yang sama, aku memang rekomen blog Sorrow: yang begitu indah ni...just klik kat gambor atas tu...memang satu sensation yang menusuk kalbu kalo korang start follow entri dia...

keratsenget: korang jangan terpengaruh sangat...Dark Half ni kalo ikutkan nice gak orangnya...sebab dia memang rajin reply kalo korang komen blog dia tak kira positif atau negatif...nice guy and nice blog bebeh...

2 comments:

Dark Half said...

pehhh...terharu gler kot
hahaha...aku tak tau apa nak cakap. aku anggap itu satu compliment dari kau. thnx bro

Along Tapa said...

Dark Half

memang tu satu compliment bro...tapi perkataan tu sangat complicated nak expresskan sebab takut hilang mood Dark dalam identiti ko nanti..