06 April 2011

BOHSAN TAHAP GUANO!

Syahadan

dah lama aku tak review blog ek...ok..kali ni aku nak review blog yang owner dia claim sebagai BOHSAN TAHAP GUANO!...blog milik ceceplos suhaimi...kalo korang tengok jumlah viewer dia kat gambor tu pun korang tau yang blog ni tak ramai yang view...so, dari bior dia blogging dan takde semangat, aku review kan blog dia dan aku nak tengok perkembangan dia lepas ni...cemana la agaknya ek..owh...btw, ceceplos ni adik aku tapi cara dia blogging memang jauh berbeza dengan aku..jadik, memang padanla dia kena review dengan aku...meh kita review blog dia ek..

moh kita mula dengan appearance dia dulu...aku takde benda nak komen kat appearance blog dia ni...sebab basis untuk blog dia design dari aku...tapi dia dah berjaya buat improvisation sampai dah jadik lebih elok skang ni...sekurang-kurangnya ada la peningkatan ek...lagipun dia bubuh gambor mak ayah aku kat situ...aku no komen..yang aku tak puas hati, apsal ko bubuh gambor andromeda tu sekali kat situ??potong stim betul la nak syahdu-syahdu tengok muka mak ayah..siot ko...lagi satu, nanti aku ajor ko la cemana nak design header...kesian lak aku tengok ko punya blog dah lawo-lawo tapi takde header...amcam??ke ko nak buat sendiri ek...kan ko power bab design-design ni...

dari segi penulisan lak, aku bolehla maafkan...sebab ko still baru lagi dalam permainan blogging ni...lagipun ko lebih kepada facebookers dari bloggers kan??cenggini la cecep...cuba masukkan punch line kat dalam entri ko...so orang tak rasa macam flat jek baca entri ko tu...yela..kalo nak cerita pasal diri sendiri, pastikan ada sangkut paut dengan pembaca gak..barula orang berminat nak baca...tu salah satu psikologi dalam penulisan...sebab tu ko tengok aku nak update blog kengkadang sampai termenung depan laptop dua tiga jam...orait??lain-lain no komen..lelama nanti ko akan ada stail ko sendiri...

dari segi layanan lak...disebabkan cecep ni orang baru, so aku taktau la cemana layanan yang dia akan bagi...tapi atas nasihat aku, setiap pengomen yang komen blog dia, dia akan reply...just aku taktau dia akan trail back korang atau tak..kalo tak, aku nasihatkan ko buat cenggitu cecep...sebab apa-apa pun, hubungan dunia blogger ni tak sama macam facebook...sebab bila visitor dah datang, kita kena buat regular visit kat blog dia...barula diorang akan jadik pembaca tegar kat blog ko...lagipun, ko blog aku pun tak pernah jejak lagi kan??hehe...

keratsenget: kalo korang berminat nak tengok stail budak sorang ni berblog, korang klik jek la gambor yang aku dah printscreen tu...lagipun stail penulisan dia sama jek macam aku masa memula blogging dua tahun lepas...

14 comments:

naemy.... said...

ehem3..saia yang tlg editkan blog die..wee !

Along Tapa said...

naemy

lorh...abis dia tak buat apa la ek...tak guna betul...

alang2 tu ajor dia cemana life blogging ni...tak pun ko tolong updatekan dia...sebab aku takde masa nak handle blog dia tu...blog aku pun tak terhandle..

Gorengbaek - Pesan ayah yang terbaik dari ladang

Hangit Habis dah - Korang ingat Dia pakai ke cara "CHEAP SALE" cenggitu??

Kerat Senget - BOHSAN TAHAP GUANO!

i am S!L4H.. said...

woow wowww byknye die komen blog bdk tuh. ngeeee

Along Tapa said...

i am S!L4H

aku cuba nak bantu dia tu silah...bukan apa...huhu..

naemy.... said...

huhuhu..oke...npe saia yg kena hapdate kn abg ipar oi?thehehe
oke ke cr penulisan sy?

Along Tapa said...

naemy

BAKAL....belum kompem lagi...

cara ko??tunggu aku review blog ko nanti2 ek...hihi.....

naemy.... said...

hahahahaha..tlg la kompemkan..hahahh...
pndai buat header tak??tlg wt kn bleh????

Along Tapa said...

naemy

bayor!!!haha...kijam sungguh...ko suruh cecep buat r...dia lagi power kot design2 ni...lagipun ko just dapat dengan bayaran kasih sayang jek...hihi...

naemy.... said...

hahahahahahah..tulun la...plisshhhh...

Along Tapa said...

naemy

haha..tengokla..kalo aku ada masa...tapi jangan letak harap..kalo nak harap, p mintak cecep...lalala~

naemy.... said...

ouh..abg ipar..br ku tau kmu bg nm andromeda kt sy ye??ape sebab??

andromeda tu da mcm nma otromen edisi 14 da

Along Tapa said...

naemy

takkan aku bagitaunya...ko pepandai la carik apsal..haha...

naemy.... said...

ckp ar nape ????
bca blog sy..ad utk spesial utk abg ipa

Along Tapa said...

naemy

alalallala~

nanti r...aku bizi..tunggu aku senggang kang..