01 March 2011

Soffie Soffea's

Syahadan

kali ni aku nak buat review pasal bakal cikgu pulak..tu dia..bakal pendidik bangsa...Soffea ni memang sorang penulis yang ada kelas dia sendiri dan cara dia bercerita pun agak teratur...aku pun tak berapa kenal sangat dengan soffea sebab kejarangan dia update blog membuatkan aku susah nak evaluate psikologi dia..tapi, in short, aku boleh cakap blog dia ni memang ada stail yang tersendiri..nak tau sebab apa??ni la yang aku nak cerita ni..

memula kita cerita pasal appearance blog dia dulu...soffea ni memang sorang yang sangat menarik perhatian...sampaikan background blog dia pun dia bubuh kaler yang merah sangat tu makngah...gila r...sape yang tak tertarik nak tengok...walaupun takde corak-corak atau paten-paten kat background dia tu, tapi kaler merah tu dah cukup untuk bagi isyarat untuk suruh korang "Stop" dan singgah untuk baca entri dia....blog soffea ni memang berani...dia tak letak apa-apa widget yang boleh mengganggu sela masa nak load blog dia tu...so blog dia ni jadik ringan jek...tapi, ada satu benda jek yang aku tak puas hati kat blog soffea ni dari segi appearance...dia punya magical link widget tu dah jadik panjang sangat sampai aku selalu bajet bendalah tu entri...nasib baik takde komen kat situ soffea...kalo tak, sah-sah hari-hari aku klik kat situ nak komen...serius ni...tapi apa-apa pun, appearance blog ko yang simple dan tak memberatkan tu memang sangat bijak stailnya...

dari segi penulisan lak, disebabkan soffea ni bakal cikgu, dia punya stail cerita takla berterabur macam aku atau Iwan Dextrous...tak jugak stail kecoh-kecoh macam echah mashuri atau Yana MIB...tapi stail dia memang sangat tersusun...walaupun dia cerita pasal ketakpuasan hati dia, tapi dia bercerita dengan gaya yang sangat santai dan tak la ganas sangat...jadik, bila kita baca entri dia, kata takkan jadik emosi lebih-lebih...tapi kita akan jadik lebih membina untuk bagi dia cadangan yang baik...even kalo dia maki-maki kat dalam blog dia pun, aku rasa macam "alahai..lemah lembutnya awek ni marah..."..jadik, ko memang berbakat merembeskan aura positif la soffea....sebab tu aku respek stail tulisan ko...dan satu lagi, soffea ni menulis dengan menggunakan font yang agak kecik...so kalo mana-mana pakcik yang nak baca, standby la cermin mata ek...tapi mungkin tu silap kat aku gak kot baca...maybe appearance tulisan blog ko tu nampak kecik kat skrin aku jek...kat skrin orang lain besor gak..jadik, kalo ko tak rasa cenggitu, ko kekalkan la ek..

dari segi layanan lak cemana??soffea ni sangat sombong...haha..palat tak aku??dia takdela sombong...soffea memang akan layan setiap orang yang komen blog dia...dia even kengkadang lawat balik blog orang yang dah komen tu...tapi tu dengan syarat dia tak sibuk la ek..kalo dia sibuk, memang korang tunggula lama sikit...baru dia respon...lagipun aku tengok frekuensi soffea ni mengupdate pun agak slow dah sekarang...mungkin sebab dia dah praktikal dan takde masa nak melayan blog ni sangat...banyak kije rumah dan preparation nak kena buat sebelum kelas...so, kengkadang tak cukup masa nak blogging...tak kisah la tu..yang penting, dia tak abandon follower dan commentors blog dia ni...kan??

keratsenget: so secara kesimpulannya, soffea ni memang ada kelas yang tersendiri dalam blogging...dan tak rugi kalo korang kosentret baca entri dia..sure dapat input yang bagus gak kalo baca..so, kalo korang berminat nak baca entri soffea dalam blog dia ni, korang just klik jek kat gambor atas tu ek...

10 comments:

soffea said...

along tapa.. ooo.. along tapa!! hehe.

beb. thanks sbb sudi review blog aku. wei. nti aku wat entry menyatakan penghargaan khas utk ko :)

dan ya, thanks for all the compliments juga teguran n nasihat tu. hehe.

sangat membina. thanks. thanks.

Along Tapa said...

soffea

sesama...ada entri penghargaan ek...segan pula aku dibuatnya..ececeh..

soffea said...

hehe. ade. dah buat. tapi nanti aku nak wat reflection dr review ko nie.. hehe. satu lagi, nak correct something. aku dah jadi cikgu.. dah posting januari 2010 yg lepas. hehe.

Along Tapa said...

soffea

aiseh..yeke??cepat betul masa berlalu ek...aku ingat aku kat tahun 2005 lagi..tu yang umur 18 tak gerak2 tu...haha

Anonymous said...

syg long.ko sis soffea neh time dia bz.kalau dulu/pehh..mcm2 entri ade.ehehe..tp kena tggu cuti skolah hjg thun la.pehh..mmg jadi pembloger tegr berjayaaa..heee

betul2.sis soffea lebih trsusun n mtg dlm mnulis.yela ak ni kecoh sbb xmtang lagi.eh.huhuhuh.

n yg penting ak suka dpt knl sis soffea.antra blogger kesayangan ak neh.heeeee

ecah mashuri

bunga said...

*syg long sbb ko kenal sis soffea nih time dia bz.

Along Tapa said...

Echah mashuri

aku ingat peah mana la yang anon tadi..ko rupanya...

kalo cenggitu, kita kena mintak perbanyakkan cuti sekolah la pasni...bior soffea ni dapat update selalu..hahaha...


bunga

haha...siap betulkan...

soffea said...

cik Bunga: thanks tolong betulkan si echah yg dh senget sikit dlm pembinaan ayat. ewah. hahahaa.

echah: tu lah kan. syg la ko along. haha. echah ni mmg memahami lah. lap u echah :) ye lah. tggu cuti skolah. tu pon kalo tak busy ngan cuti. hehe.

mane ade tersusun. berterabur gak dik oi. pastu membebel memang no 1. haha.

soffea said...

Along:

yg tu aku setuju. perbanyakkan cuti. tolong lah bagi aku cuti banyakkk!!! hahahah.

Along Tapa said...

Soffea

jangan kata ko jek harap nak cuti banyak...aku pun sama...ahaks..