28 February 2011

masturah idrus

Syahadan

ni adalah blog salah sorang orang yang kuat sokong aku masa awal-awal dalam dunia blogging ni...sorang awek yang berjiwa kental, rajin berbahasa bunga-bunga dan sangat jujur dalam mengutarakan pendapat dia...awek yang bernama Masturah Idrus atau secara manjanya aku panggil dia sebagai Mashi(korang tanya dia kenapa aku panggil Mashi) ni pemilik mutlak blog Masturah Idrus ni...yup...tak ramai orang yang berani letak nama sendiri kat blog diorang..nak-nak nama penuh...even Ben Ashaari pun letak nama gelaran..mungkinkah dia ni seganas Hanis Zalikha??sape tau kan??

Sebelum apa-apa, kita cerita dulu appearance untuk blog dia ni...Mashi sangat menitik beratkan kecantikan blog dia dan kemudahan diri dia sendiri dalam design layout dia....dan aku setuju dengan stail yang dia pegang tu..sebab apa??sebab orang lain takkan berpuas hati dengan apa yang kita buat selagi kita sendiri tak rasa puas hati..dan tula apa yang Mashi buat kat blog dia ni...keringanan?aku no comment...tapi takdela membebankan...blog dia ni dalam kategori yang just right jek...tak lebih ringan dan tak kurang ringan...sedang-sedang saja kata penyanyi dangdut Iwan yang berduet dengan Amelina dulu...header dia tu memang dari awal aku follow blog Mashi ni memang tak pernah berubah kot...mungkin ada perubahan tapi aku tak perasan...tapi aku dah anggap tu macam identiti dia...kalo takde header tu, dah tak Mashi la blog Mashi ni...hihi...

dari gaya penulisan pulak, Mashi ni memang menulis stail jiwa-jiwa...sesuai dengan orang berjiwa puitis...dan kalo korang search nama Along Tapa kat google, korang mesti akan terjumpa Innit Mashi ni yang claim "Along Tapa kata aku emo"...serius...tak percaya korang pergila google...memang aku pernah kata dia emo dari stail penulisan dia...tapi bila aku fikir balik, tu bukan emo..tapi bahasa yang aku tak pernah guna...bahasa indah orang bercinta cakap...tak cemtu Mashi??tapi Mashi, aku berharap sangat nak tengok ko menulis stail hentam saja dari hati...agak-agak masih berstail puitis tak??dari topik sentuhan Mashi ni, dia jenis yang sentuh semua topik...dari fashion, life, teguran ala-ala HHD tapi dalam bahasa puitis dia, perkongsian pendapat dalam hal-hal semasa, banyakla...tapi dia cukup pandai mengolah hal-hal tu sampai buat aku rasa macam entri yang dia buat tu satu entri yang penuh berseni walaupun dia just bercerita pasal cara-cara nak pakai tudung shawl...

dari segi layanan cemana lak??Mashi ni semenjak dua menjak ni dah makin jarang online..mungkin terlalu sibuk dengan twitter atau facebook...atau gak sibuk dengan urusan lain...jadik dia tak boleh nak update selalu...tapi setiap kali kita komen entri dia, cepat atau lambat mungkin dia akan reply...tu dulu la..semenjak dua menjak ni aku tengok dia macam taknak reply komen commentors..mungkin dia ada terkena sesuatu yang buat dia terasa kot...kalo dari stail follow back tu, aku tau Mashi ni bukan jenis follow back..tapi, kalo korang berusaha nak komen blog dia, dan korang ada buat entri yang gempak, sure dia akan follow balik..owh...sebelum aku terlupa...Mashi ni ada satu pe'el yang sama dengan aku...dia kalo dah baca satu entri korang, dia akan gali sampai habis entri yang lepas-lepas...jadik, korang jangan terkejut kalo dia punya komen ada terpacul kat mana-mana entri lama ek...

keratsenget: korang berminat denga blog Mashi ni??macam biasala...klik jek gambor atas tu....

3 comments:

masturah idrus said...

ko nak tgk aku buat entri hentam ye along? aku takut lain yg aku hentam lain yang bising.. hahahha...

maceh along!! aku bz dgn so called kampus life la sangat kan. tido tak cukup, keje banyak, so sory kalo aku dh lame tak bebel kt blog ko.. aku tau ko rindu kat aku kan kan kan???

Along Tapa said...

mashilala~

tau takpe..nanti jadik macam HHD...senyap jek..hihi..

tau takpe..dah lama dah takde touch mashi lala kat komen box tu...

Masturah Idrus Si muka Baby Face said...

Aaaaaaaa. Tetiba jumpa entri ni balik.. aaaaaaa. Terharu semula i olls!

Kau ingat aku lagi tak ni?

Kau tulis blog lagi ke tak?

Ada twitter? Follow den, MeHimayah. *goli kotiak den buek iklan gini*