22 February 2011

LIFE 101

Syahadan




akhirnya sampai dah turn blogger yang sorang ni...LIFE 101 oleh Cik(bakal Puan) Yana MIB...dia jugak salah sorang blogger yang bagi aku boost untuk terus bersemangat dalam dunia blogging ni...tapi pendekatan dia dengan aku agak lain...tak macam Nabilah dengan Tieah, tapi stail dia ialah mencarik point gaduh dengan aku setiap kali aku buat entri...dan secara tak sengaja dia dah ajor aku kepentingan blogwalking...nice kan??actually dia ni takdela teruk sangat...just biasala gurau kasor...aku pun bukan reti sangat nak gurau manja ni...ehehe....

kita loncat terus pada appearance blog Yana Mib ni...seriously aku dah lupa cemana template Yana ni masa awal-awal dulu...tapi semenjak dia tukor template yang bersifat ala-ala sweet ni, aku terus jek letak cop "THIS IS THE TRUE NATURE OF YANA MIB"...dalam hati ada taman...yep..sangat sweet gurly stail blog dia...dengan kaler pink yang melambak dan susunan template yang kemas...sangat nice...dan aku taktau la nak cakap ke tak..kalo aku cakap kang dia berlagak...tapi aku bagitau jugak..blog dia ni pernah masuk kat dalam majalah Remaja...orait..cukup parat tu jek...

stail penulisan Yana MIB, pada awalnya dia banyak berkongsi cerita pasal kehidupan dia yang memang ala-ala menggelabah dan kelakor...bukan sebab apa....stail penulisan dia yang buat aku anggap cenggitu...kengkadang apa dia cerita tu sangat serius tapi aku still rasa energy yang ganas dalam entri dia tu..sampai aku rasa nak tergelak...sebab tu la aku pernah cakap...satu-satunya blogger yang buat entri jiwang tapi aku boleh terima dengan hati terbuka entri jiwang dia ialah Yana MIB...tak rasa langsung kejiwangan tu...tapi lately dia macam dah kurang masa nak buat entri ala Yana MIB lagi...mungkin kesibukan nak uruskan majlis kahwin tu buat dia takde masa...aku tak kisah la tu...sape la tau ek bila dah kahwin nanti dia sanggup gabungkan blog dia dengan blog Ujang tu nanti...tapi tu kalo la....paling tak pun dia still standing sorang-sorang...yang penting jangan dia give up blogging sebab nak tumpu kat rumah tangga dah la...ek?

layanan, hmmm...kalo nak cerita masa awal dulu, dia memang akan layan setiap blogger yang komen kat blog dia...tapi skang dah kurang..mungkin sebab kesibukan dia...tapi yang bestnya Yana ni, dia still akan balas kunjung kat blog korang kalo dia ada masa nak blogwalking...so, jangan lak kita anggap dia ni sombong..just dia takde masa...biasala...tak semua orang ada masa free yang sama kan??dan ni pesanan untuk Yana MIB...tambahkan lagi keganasan blog pink ko tu Yana...barula boleh kalahkan budak Ujang tu...Kalo dia ada Ben Ashaari back up dia, ko ada Heliza backup ko....hihihi...

keratsenget: Yana MIB ni selalu aku anggap dia macam blogger tahap selebriti...sentiasa ada kehidupan yang menarik...jadik selebriti mana yang ada persamaan dengan stail Yana MIB ni ek..hmmm....Rachel Ray...brilliant, kelakor, menggelabah tapi still maintain vogue gitu...amcam??

6 comments:

YanaMIB said...

hahaha menggelabah..?? tak menahannn...thanks along...yg pasti aku xkn gabung la blog dgn ujang..wpn pas kawen mesti berebut lappy dgn dia..sbb masing² nk update blog..grrr~

aku akn cuba buat entry ganas yg light light je la yeh..nk jd bini org kena sopan santun..kahkahkah *pitam!*

anyway thanks! i loike this entry~ ^_^

Along Tapa said...

YanaMIB

ganas secara sopan??perghh..aku memang nanti2kan stail entri cenggitu Yana...

sesama..tak sabor nak tunggu time korang berebut sape dapat on9 dulu nnt..hihi..

echah mashuri said...

HHAH..ak suka akak yana nih.terbaikk:)

Along Tapa said...

echah mashuri

kan??sebab tu dia dapat title Rachel Ray..ahaks..

d_tieah said...

Ini pun antara blogger yang aku suka..
Hahahahaha..
Tak sabo nak tunggu dia kawen dgn ujang..

Along Tapa said...

d tieah

tula..jangan dia slow down sebab dah kawen dahla...kurang satu mangsa aku nanti..hihi