20 February 2011

Review: ambo gini jah

Syahadan



kali ni aku nak promote blog budak Kelantan sorang ni...macam yang selalu dia cakap..dia memang sorang yang kuat mengamput dan memang mesra alam..kalo korang rajin pegi blog dia, tak mustahil dia pun rajin gak pegi blog korang dan memekak kat situ...senang kata, dia memang ada ciri blogger yang best...just mungkin pe'el dia yang ikut angin nak blogwalking tu yang buat dia punya blog ni tak ada followers ribu riban..rilex echah..kita dari kelompok yang sama..hahaha...tapi benda pertama aku nak ingatkan korang...jangan terpengaruh dengan nama link dia tu..walaupun link dia tu dalam nafas cinta, tapi takdenya cerita cintan cintun yang banyak...yang banyak just luahan perasaan dia yang penuh dengan kepelikan yang nyata...syok woo baca...

bagi korang-korang yang cepat bosan dengan template satu-satu blog tu, blog echah ni memang pilihan yang tepat...sebab boleh dikatakan tiap-tiap bulan dia akan ubah blog dia...yang paling ketara ialah header dia la..ni pun aku taktau berapa lama header dia yang aku printscreen tu boleh tahan....tapi apa nak heran...tu stail dia...lagipun,tu kira daya tarikan gak..sebab tiap-tiap bulan aku mesti tertanya-tanya..apa stail yang echah nak buat lepas ni...salute la lu girl...

dari segi penulisan pulak, echah ni gunakan stail tulisan yang simple dan mudah faham..dia takde pakai pun loghat dia...so kalo dia joke atau apa pun memang senang nak difahami la..lagipun, echah ni boleh dikategorikan sebagai blogger awek yang brilliant sebab dia antara awek yang boleh buat aku tersingai baca entri dia...ko memang lain dari yang lainla echah...dahsyat..tapi kena ingat ek...echah ni bukan setakat tulis takde motif yang mengamput jek..ada gak pengisian dia kat dalam entri..macam entri terbaru dia cerita pasal kecantikan...memang aku ada terasa nak jadik cantik sekejap la baca entri dia...jadik kalo korang berminat, pegila ek jenguk kat blog dia tu...just klik jek gambor di atas..

keratsenget: tapi satu jek teguran untuk ko echah..aku tengok ko macam dah makin kurang blogwalking ek skang...bizi ke hape??hihi

21 comments:

iwan_dextrous said...

mmg bez blog dia.thumbs up..hahahha

Along Tapa said...

iwan dextrous

tengok...bukan senang ko dengan aku nak ada pendapat yang sama..hihi...

echah mashuri said...

cehh..kali pertama ade org puji ak.YA ALLAH.bahagianya hambamu hari ini.

eh betul mmg aku tak blogwlking skrg.cuma ak baca yg bloglist je.ampunn semuaaa.ak line ciput.pastuh hdup xseindah dulu.weh.meh ak review ko nak?;p

Along Tapa said...

echah mashuri

ada beran buat r..tergeliat ko nak review 3 blog nanti..hihi..

blog ko memang betul macam review apa..walaupun tu pendapat peribadi aku jek...

echah mashuri said...

tulaa.takut gak ak.HAHA.tp nanti ah.kalau aku rajin ak nak bahan ko kaw kawww;p.

Along Tapa said...

echah mashuri

bagila echah..lagi panas ko dengan blog aku, lagi ramai yang jenguk...hihi...

Abang Jonni said...

yup.. setuju... mmg best.... kdg2 ada unsur lawak...

kdg2 ada unsur2 nasihat...

mmg cukup rasa ah... huhu

Along Tapa said...

Abang Jonni

apa yang ko rasa tu ek Abang Jonni??hihi...

Shajia Niueda said...

boleh xjdikn saudari kelantan nie kwn ? boleh bljr bahasa klate. hihi

Along Tapa said...

Shajia Niueda

ko tanya la dia..eh jap..kan ko dah ada bib?tak cukup ke??hahaha

Shajia Niueda said...

dui dui.
dia nda mo ajar tu.
hihi

Along Tapa said...

Shajia Niueda

dia ajor..ko yang tak perasan tu..

yad'z said...

cepat2.. blog aku lak.. ehhehe..


jap2.. nak tanye.. pe kene mengene unicorn / kuda terbang uh dengan promo blog? huuuu~~~

Along Tapa said...

yad'z

okey...unicorn tu mengikut mitos ialah binatang yang pure...so, aku promo blog ni pun mengikut pure dari perasaan aku...takde terpengaruh dari mana2 pihak...boleh??

qylla said...

dia blogger gedikssss;p

Along Tapa said...

qylla

haha..tak kisahla kalo dia gedik..bubuhla link ko...nak gak aku review sekali...

d_tieah said...

Blog Echah memang best..
Entah macam mana kalo kita buat gathering kan?
Mesti kecoh..
Ya ya ya, echah antara blogger yang aku sayang woo.. Ko pun sama long..
Even korang buat entry anjang berjela pun aku sanggup baca sebab entah lah..
Rasa cam bersalah jek kalo komen terus tanpa baca..
Hahahaha..


Entry Terbaru 1 : "Saya Mahu Karya Seni Dari Blog Fynn Jamal"
Entry Terbaru 2 : "Saya Mahu Ilmu Agama Dari Blog Ustaz Zaharuddin"

echah mashuri said...

tieah.kan.kan.kalao dapat gthering same2 best.ak kalau nk g gthering yg blogger baru kenal cm rase tak syok.malu2.hehe.kalo ko,along.akk diana ak rase cmbest.heee

Along Tapa said...

d tieah

kalo buat gathering, sure kecoh amat tieah..sebab perangai aku memang berat pada stail HHD..ikut suka mak bapak aku jek nak cakap apa..hahaha...


echah mashuri

aiseh...kalo aku digolongkan bersama2 awek2, aku lak yang tersegan nnt...haha..secara tetiba jek aku jadik macam orang gila nak berbini..haha

soffea said...

echah mmg sgt mesra alam :)serious mmg rase mcm lame dh kenal. wei. korang. tieah. echah. along. kalo wat gathering, please lah jgn lupe aku. nak join gakkkk.. hehhe.

Along Tapa said...

soffea

haha..KALO buat gathering...mana ko nak kompol..sorang kat sarawak, sorang kat johor, sorang kat kelantan..ahaks..