28 September 2011

tErIme La SeaDenyA.... hahahahah!

1. Kemana tumpahnya kuah kalau tidak ke bawah
2. Tak lapuk dek hujan, tak lekang macam rambutan
3. Tiada rotan, pelempang berguna juga
4. Biar lambat asalkan tak cepat
5. Biar putih tulang, jangan kuning gigi
6. Di mana ada gula di situ adalah gula-gula
7. Kalah jadi abu, menang jadi arang, seri jadi abu bakar
8. Carik-carik bulu ayam, lama-lama jadi shuttlecock
9. Secupak takkan jadi 18 cupak
10. Gajah mati meninggalkan gading, udang harimau mati
meninggalkankulit, manusia mati meninggal dunia
11. Sedangkan lidah lagi tergigit, inikan pula makanan di dalam mulut.
12. Harapkan pagar, pagar tidak boleh diharap
13. Alang-alang mandi biar guna sabun
14. Berapa berat mata memandang, berat lagi seguni beras
15. Cubit paha kanan, paha kiri tak rasa apa-apa pun
16. Diam-diam ubi berisi, diam-diam orang... . bisu
17. Hidup segan mati di tanam
18. Ikut hati mati, ikut rasa merasa
19. Lembu punya susu cap teko dapat nama
20. Sehari selambar benang lama-lama benang habis
21. Jika kail panjang sejengkal, beli le yang panjang sikit kalau
nak ngail di laut. (beli la pukat tunda lagi baik)
22. Hendak seribu daya, tak hendak tak apa
23. Membujur lalu melintang pukang
24. Hujan emas di negeri orang, hujan batu di negeri sendiri,
lebih baik hari tak hujan
25. Sebab pulut santan binasa, sebab mulut habis pulut
26. Kecil-kecil cili padi, kecil lagi biji cili
27. Kalau sudi katakan sudi, kalau tak sudi boleh blah!
 
aPe BolE cAkaP ag..hahah!

25 September 2011

Rowan Atkinson - Beekeeping

Syahadan

Siapa yang tak suka dengan Rowan Atkinson??walaupun kalo ikutkan, ramai mak bapak yang kata lawak dia dalam Mr.Bean tu lawak yang selekeh, tapi still watak Mr.Bean dia tu memang berpengaruh kan??lagipun, lawak-lawak original Rowan Atkinson memang seriously brilliant sebenarnya...selain dari Johnny English, korang pernah tengok tak lawak dia yang melibatkan dialog?ni satu stage joke yang ada dalam simpanan aku yang dibuat oleh Rowan Atkinson ni...kalo ikutkan lawak dia ni simple jek...tapi aku tetap tak boleh tahan nak tergelak...memang epic!!

Kerat Senget: nervous manner= shhh...life= quack!!! pollen=pfftt...interviewer = circling around...who ever thinks to make joke of it??

23 September 2011

apE YaNg kOrAng RasE biLe.......

based On ToPIk Yg Aku MEn AgAk2 jEk ni,,ApE yG kOrg rAsE bileee......

1) SeDanG koRang SeDap2 TiDo tEtIbe Ade OrAng KeTok pintU kUat2??
2) sEdaNg KorAng bEr"MonYet" Kat TeleFon TeTibE henPOn pAdAm??
3) SedAng KoraNG meLabur Kat aManaH saHam BeRhaD ( jAmbAn) tEtiBe OraNG paNGgiL2 CarIK kOranG?
4) SedAng KoraNG bErseMangaT naK daTang KelaS, tetibE KELAS DIBATALKAN,HARAP MAKLUM.
5) SedAng KorAng MEn Game KAt lAptop TetibE blAcKOuT..

AgAk2 LA kan, KoraNg boLe taHan x Kalo Hari2 Macam ni??

haa...pkey2 kan la nak oi~

klIk sIni PulAk   ::DugAan BilE adE no Yg X diKEnalI MasOK.....

21 September 2011

Co-author Kerat Senget

Syahadan

sebelum ni aku ada cakap yang KS ni ada co-author dan bukan aku sorang yang maintain kan??so selepas sekian lama, co-author aku dah muncul dah...encik Emy Mans...pengarang untuk blog Cerita Budak2 Mcm Aku....well...untuk hal-hal yang merapu ni, aku boleh serahkan kat Emy Mans ni sebab dia memang expert benda ni...so bai...ko takyah tunggu aku roger nak suruh ko update...ko update ikut pepandai ko jek kat sini...orait??

Kerat Senget: nak tau sape Emy Mans??takyah r...hahahhaa...

Marah?? aku rasa lagu ni membantu kot....

Syahadan

Dalam keadaan aku yang tengah panas sebab baru lepas mengupdate HHD, jadik aku perlukan benda yang boleh buat aku chill down dan bertenang...selain dari bantuan *ehem*, aku perlukan booster supaya tak terlepas kat orang yang tak sepatutnya...jadik aku rasa lagu ni boleh membantu aku sikit kot....kemain tenang lagi rasanya dengor lagu ni....
Kerat Senget: lagu simple pun best...cemana la ek orang dulu-dulu boleh terpikir buat lagu cenggini...hhmmm....hebat mereka ni...

19 September 2011

Inilah pentingnya english education...

Syahadan

ni video lama pasal pusat pengajaran bahasa inggeris..korang tengok jek la..bongok betul iklan ni....

Kerat Senget: I wanna fuck you in the air....

17 September 2011

Video panas Melayu

Syahadan

korang bajet aku nak letak 3gp ke kat sini??tak dapat cek...tapi korang boleh cekidaut video ni....aku rasa lagi panas dari benda tak elok yang korang carik tu...Buatan Malaysia lagi tu...

video
Kerat Senget: jangan carik benda-benda panas sangat bro...nanti korang tergedek nanti baru tau....

16 September 2011

This magic trick really gives me goosebumps....

Syahadan

aku rasa Cyril Takayama ni memang dah agak popular sebab ramai gak yang dah tengok magic trick dia kat Youtube...seriously dalam bebanyak street magician, aku paling respek dia ni walaupun stail dia kekadang ada agak cam bagus sikit...well...ramai yang cakap David Blaine tu best...tapi David Blaine magic dia agak simple...Chriss Angel lak terlampau dark dan bila tengok magic show dia aku rasa macam tengok cult lak...so better watch this magician...lagipun agak kreatif dan hmmm...mindfuck gak la kot....

kerat senget: aku ada gak try nak buat magic cenggini...tapi baki gula getah tu melekat kat  jari lak...kantoi tergantung-gantung...hahaha....

15 September 2011

Cromok unplugged

Syahadan

serius sampai bila-bila pun aku boleh tangkap lentok dengor Cromok punya lagu..walaupun ramai yang tak minat Trash Metal sebab dia punya stail nyanyi yang growling, tapi serious aku cakap...muzik yang Cromok produce memang boleh buat awek jatuh chenta bila korang main sendiri....ni baru aku cakap musician tahap dewa...salute la band Malaysia yang satu ni...

Kerat Senget: dah tensen-tensen buat assignment, layan unplugged Cromok ni memang buat aku layan blues sensorang la...

13 September 2011

The Corrs- Toss the feather

Syahadan


maybe ni antara sebab kenapa aku pernah minat The Corrs satu masa dulu...walaupun diorang just a mainstream artist, tapi lagu diorang memang best...tapi lagu yang aku upload untuk korang ni ialah lagu tradisional Irish yang bertajuk Toss the Feathers...ada banyak versi tapi aku rasa versi The Corrs ni smart gak....

Kerat Senget: tapi aku rasa banyak kot Instrumental yang enjoyable cenggini asal dari lagu tradisional Irish...Nak buat muzik tradisional Melayu jadik kontemporari cenggini, takde kaki lak nak join....sume nak jadik indie...haha

08 September 2011

Tabung yang...ermmm..creeeeepyyyyy...

Syahadan

Aku rasa tujuan asal diorang buat tabung ni sebab nak timbulkan rasa seronok bagi kanak-kanak untuk menabung....tapi aku rasa macam lebih pada creepy kot...nak-nak design muka tabung yang macam takde perasaan tu...d'oh....

Kerat Senget: korang nak ke tabung cenggini?haha...

07 September 2011

Kerana Proton Inspira...Hitler sudah marah...

Syahadan

kalo ikutkan aku tak carik sangat video pasal kereta..tapi sebab tadi Iwan Dextrous duk cerita pasal Inspira, aku terjumpa video ni...gila r....apa kata Proton??

Kerat Senget: Sape tak sokong komunis, pergila beli Inspira...ngahahahahhaa

06 September 2011

Man..this is a super nice video....

Syahadan

Sebagai sorang mamat yang memang rajin menghadap gitar, aku memang rasa video ni best gila...bukan sebab apa...bagi korang yang tak tau, Kyle Gass(mamat botak dan buncit tu) lead guitar untuk Tenacious D dan power dia untuk buat riff-riff dengan lagu yang spontan memang gempak...tapi Mike dari Alter Bridge ni memang smart...lagu yang diorang mainkan ni spontan jek...dan dia boleh buat lead yang delicious...gila r babeng....respek bai...



Kerat Senget: mana partner blog aku ni...duk senyap jek...bebalik aku gak yang update...ceittt....