24 February 2011

My 270 View

Syahadan


ehem...ok..ni lak aku review bloggers yang ala-ala selamba gitu...kalo ramai yang kata aku ni gila sebab handle 3 blog, aku rasa minah sorang ni lagi gila babas...sebab kalo tak silap aku dia handle 4 blog...gila r..aku taktau cemana dia handle blog-blog dia tu..maybe takla buat kije mengelat macam aku...tapi pada masa yang sama dia dapat mengawal tahap ketereran dia berblogging tanpa menjejaskan keadaan mana-mana blog pun...and seriously, well done Vivian...tapi aku tak berminat nak review empat-empat blog dia..aku just berminat nak promote blog yang satu ni sebab sifat blog ni yang lebih pelbagai...

kita terus jek pada appearance..blog My 270 view ni memang satu blog yang agak seronok kalo kita pandang...cantik, simple dan menarik...dengan background titik kaler hijau putih macam bendera satu parti politik yang aku taknak sebut, Vivian berjaya membuatkan kita tak rasa macam nak blah dari blog dia...lagipun dia tak menggunakan widget yang melampau dan benda-benda tambahan yang buatkan blog dia jadik berat...jadik, dengan sedikit kekurangan dia yang aku akan cerita nanti, dia berjaya overcome dengan cara ni..satu pendekatan yang bijak dan menarik la Vivian..

tu dari segi appearance...dari segi gaya penulisan, Vivian ni menulis dengan gaya bahasa yang tersusun dan agak matang...bukan aku kata yang blogger lain menulis stail budak-budak atau apa...setiap orang ada gaya penulisan sendiri...dan cara Vivian memang cukup berlainan...dia kupas satu-satu isu tu dengan serius dan bersahaja...dan kita akan rasa puas hati dengan penerangan dia...dan sebab tu first time aku pergi blog dia ni, aku terus follow...Vivian memang ada stail penulisan yang matang dan menunjukkan kematangan pemikiran dia..tak kira la kalo dia buat entri dalam bahasa melayu atau bahasa sarawak(pernah ke?)...mana-mana pun tetap terserlah kematangan jiwa dia tu...

dari segi layanan pulak, ni baru aku cerita sikit kekurangan Vivian dalam blog ni...dia menggunakan stail komen box embedded...bukan aku kata benda ni tak baik...tapi kebanyakan blog yang guna stail ni memang buat kita rasa leceh nak komen kan??sebab kena tunggu seluruh page tu load..dan tu membuatkan kebanyakan blog yang guna stail embedded untuk comment box diorang sangat mengambil masa untuk dikomen..sekaligus kalo orang macam aku, goodbye dan aku terus tekan button pangkah pada tab aku...tapi berbeza dengan Vivian, dia menggunakan keringanan blog dia ni sebagai advantage untuk dia gunakan stail embedded comment box..satu tindakan yang bijak tu Vivian...nasib entri ko tak perlu orang nak rujuk balik sebelum komen..so takla diorang terpaksa scroll atas bawah untuk komen kan??lainla kalo macam entri aku yang sentiasa panjang berjela tu..hihi...selain tu, Vivian pun tak sombong kalo kita komen blog dia...sebab dia tetap akan reply komen kita bila dia ada masa...dan takdela kita rasa macam kena tinggal jek walaupun kita dah mencurahkan sepenuh perasaan dalam buat komen kat entri dia kan??dan aku rasa Vivian tetap akan kunjung balik pengomen dia..nak-nak yang dah banyak kali komen kat blog dia tu...

Keratsenget: dan kalo korang rasa macam berminat nak lawat blog awek yang hebat sorang ni, korang just klik jek kat gambor yang aku postkan dalam entri ni ek...

5 comments:

fiezah91 said...

kadang2 embeded tu mmg menyusahkan tapi tu ok lagik rasanya dari verification word (btl ke ejaan aku ni) hahaha

fiezah91 said...

long! link xda ah..kasi cpt.haha

Along Tapa said...

fiezah91

a'ah kan...nak2 kalo gambor dia tak keluor..

takde link ke?jap aku check...

VIVIAN said...

mak oi..aku baru perasan la..aku bukan dari Parti PAS,, malah bukan umno..BN..DAP..PKR..SUPP...eh..!!

thanks along sebab promote dan bagi review blog aku..aku try ator style komen aku tu..ehek..

ringan ke blog aku..? see the tuan la bro...tuan blog pun ringan gak..hahahahah

Along Tapa said...

VIVIAN

hihi...tu pendapat aku jek la vivian..

sesama..kalo tak tukor pun takpe..nak tukor pun ok...kan kita demokrasi.

blog ko ringan la...tapi ko tu, macam tak kompem jek..almaklumla..blogging ni kan salah satu cara nak naikkan badan..melainkan kalo blogging sambil berjogging...