22 February 2011

D Hatie

Syahadan

pergghh..blog awek lagi...kali aku agak rasa macam suam-suam kuku gak nak review...sebab D Tieah ni atau nama manja dia Tieah jek ni memang antara orang kuat yang support aku dalam dunia blogging ni..dari entri awal-awal aku dulu sampai sekarang...dan Tieah ni pun bukan calang-calang orang dalam dunia blogging ni...kira berpengaruh gak...salah sorang dari editor dalam blog group 100penulis...tu dah kira power gak tu...aku sendiri tak join group tu sebab tak cukup tangan nak handle blogging secara berkala ni...kalo setakat macam blog-blog aku yang lain tu lain cerita...ada masa aku main schedule publish jek kalo idea tu banyak...hehe..terbongkar rahsia...

kita terus loncat jek pergi appearance blog Dhatie ni...blog Tieah yang satu ni memang antara blog yang canggih tapi tak berat...kalo nak masuk tu, takdela aku kena tunggu sampai siap makan nasik dan sempat berak lagi baru habis load...memang pantas...dari awal, Tieah meletakkan blog dia ni dengan tema hijau which is kaler faveret dia..tapi lately aku tengok background dia dah lebih colorful...mungkin dia nak memenuhi selera setiap pembaca dia...dia tau setiap pembaca tu ada kaler faveret sendiri..jadik dia letakkan semua...so takde la yang tak puas hati...tindakan yang bijak tu Tieah...hihi....aku still ingat Tieah bereksperimen dengan macam-macam header...sampai yang latest ni dia gunakan gambor dia bercermin mata besor ala-ala cendawankian(cemana eja perkataan ni sebenornya) yang memang menarik perhatian setiap orang nak tengok...pandai ko guna psikologi ek....

tu dari segi appearance...dari segi penulisan, pada awalnya, dia memang antara blogger yang berani bereksperimen dengan stail-stail baru...mungkin nak carik identiti...ditambah pulak dengan stail penulisan yang simple dan tak berkelam-kabut..macam dah siap sediakan satu rangka karangan kat sebelah...seriously well organized article...tapi yang agak kureng sikit, semenjak Tieah ni bercuti lama dari berblog dulu, dia dah kurang buat entri ala-ala Mutieah Madian lagi dah sekarang...mungkin sebab dah lama sangat cuti blogging, dia kekurangan momentum tu...tapi aku nampak dia dah cuba build up balik stail penulisan dia tu..respek la Tieah...cepat ko catch up ek walaupun dah lama tak  menulis...

layanan dalam blog lak cemana??Tieah antara bloggers yang memang rajin melayan setiap orang yang berkunjung kat blog dia...dan dia jugak takkan malu-malu nak bagi komen kat blog korang kalo entri korang tu berjaya tarik perhatian dia...kalo ada selebriti antarabangsa yang aku boleh samakan dengan Tieah ni, aku letak dia dalam kategori Oprah Winfrey versi bloggers...cukup powerful dan pada masa yang sama tak sombong walaupun dah terer...love u la Tieah...

keratsenget: bagi yang berminat nak pergi blog Tieah ni, just klik jek kat gambor atas tu...dan gali stail-stail penulisan dia...bagi adik-adik yang baru nak belajor, boleh ambik dia ni sebagai contoh...

10 comments:

echah mashuri said...

blog tieah.aku rasa kelasss gituee.berilmiah.berbanding dengan blog ak.ekkeek.

Along Tapa said...

echah mashuri

betul2..tapi blog ko lak ada ketereran membebel yang kelas pertama...sama jek terer korang...hahaha..

d_tieah said...

Aku malu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Huahuahuahua..
Perlu ke aku di angkat jadi contoh?
Macam2 lah ko ni long?
Asal ko guna MUTIEAH MADIAN?
Menyampah tahu!
Sebab dulu cikgu2 selalu panggil aku gitu dgn sambungan ayat 'berhenti bercakap' dll
Huhh..

*Love u too long.. Endut ko marah tak?

Entry Terbaru: Encik Facebook Saya Banyak Skandal

Along Tapa said...

d tieah

sajek aku guna mutieah madian tu supaya ko ada memori indah dengan nama tu.hihi...

endut??mana la aku ada endut dah skang...tengah menikmati zaman bujang kot...haahaha..

d_tieah said...

Hahahaha..
Sengal ko long..
Takpo2, kang aku carik nama penuh ko ek..

*Give me 5 long! Single itu terbaek!
Hahahaha..

Tapi serius, sunyi di malam hari kan long?????????????????



Entry Terbaru: Lisa Surihani Dan Liyana Jasmay Jadi Wartawan Pulak

Along Tapa said...

d tieah

ko carikla nama penuh aku kalo jumpa..kalo ada rekod kat internet ni pun, sama ada tak Along Tapa, Gorengbaek jek yang ada kena mengena dengan aku...haha..

Mohd Shukri Fadzillah said...

haha aku sokong ko along tapa, makin lama aku tgk blog cik tieah makin maju ahaha.. terasa ketinggalan pulak kan.. huhu... banyak gila perubahan..

all the best to cik tiah dan kawan-kawan blogger yang lain! hehe.

Along Tapa said...

Mohd Shukri Fadzillah

mekasih2..aku memang berharap semua blogger jadik maju...barula industri blogging ni jadik satu industri yang gempak satu hari nanti..barula seronok..kan??

d_tieah said...

Ehem2..
Ko tunggu ek long..
Nak goda si Iwan jap.. *mampos
Hahaha..

Entry Terbaru: Ketahui Apa Yang Berlaku Di Tahun Kelahiran Anda

Along Tapa said...

d tieah

haha..apa barang...jap...bukan dia dibawah umur ko ke??