19 February 2011

Dextrous Cyber Life

Syahadan


First review ni aku bagi keutamaan pada Iwan Dextrous..sebab dia dah banyak kali mintak aku review blog dia..takpe...bagi can...takde apa nak dikomen pasal blog dia ni sebenornya..sebab dia memang jenis yang mendengor pesan...asal dia tanya pendapat, orang komen, dia akan ubah untuk memenuhi permintaan pembaca blog dia...template yang agak ringan dan sedap mata memandang...lagipun, sape yang tak bersemangat tengok kaler oren kan??

tu untuk first impression kalo kita masuk blog dia..untuk pengisian?Iwan still bereksperimen tentang identiti blog yang harus dia ambik..so kira macam blog rojak la ni...tapi benda-benda yang dia kongsikan agak menarik...tak macam HHD dengan GB yang memang blog yang dah ada tema dan takde letak gambor...blog Iwan ni memang sentiasa diserikan dengan gambor-gambor..tu tak dikira dengan kongsian video koleksi dia dan jugak design-design ciptaan dia termasuk design T-Shirt...projek terbaru dia ni pun design T-Shirt untuk budak-budak kolej dan kelas dia...sikit jek nak komen pasal design tu...cantik dowh...jeles aku..dalam penggunaan bahasa lak, dia menggunakan bahasa yang simple dan updated...takdela guna bahasa daerah macam aku..so bagi geng-geng yang muda, memang cepat tangkap apa yang dia cuba nak sampaikan...

jadik, bagi korang yang dah follow atau berminat nak jenguk-jenguk blog DEXTROUS CYBER LIFE ni, korang boleh la klik kat gambor atas tu...

keratsenget: settle review blog yang pertama...ada sape-sape lagi yang berminat agaknya ek..

11 comments:

iwan_dextrous said...

blog sape nie..hahaha

Along Tapa said...

iwan dextrous

entah..tapi aku tau owner blog ni memang rajin bagi komen sampai naik top kat HHD dengan GB...hihi

wan alif fahmi said...

wei along blog sape nie....=,=....
nape kisah blog iwan plak nie....xde keje ke.....pe kate ko tulis la pasal moment dia gan hafis n din ptg td.....hahahahahha...

*p/s iwan tau hal nie...

Along Tapa said...

wan alif fahmi

tu biorla dia yang tulis..barula nampak babak2 dramatik tu..hahaha

lionteen said...

klaka la nm blog ni. 'kerat senget'. ape bende tu??

Along Tapa said...

lionteen

ko tau tak..aku tiga pat kali padam nak explen kat ko apa maksud kerat senget tu...adehhhh...

kerat senget tu kerat senget la..tak main la kerat tegak ke, melintang ke..hihi..

Shajia Niueda said...

wah wah. blog iwan mmg cntik la.
sbb ada orange. hahaha
welcome to the club. XD

echah mashuri said...

wehh,tuko font weh.penin sudahh..heehe..perghh..mmg ak suka design iwan tuh..dh ad epeningkatan blog dia.header tmplte semua dh bertukar:)


long.ak plak ek pasni.ekk.ekk.ekkk

Along Tapa said...

Shajia Niueda

ko sendiri dah tak pakai kaler oren sangat dah..


Echah Mashuri

aku memang nak tukor tulisan tu echah..bukan ko jek..aku pun pening nak baca..haha..

d_tieah said...

Hahaha.. Aku baru2 jugak kenal budak ni..
Dia ade add fb aku.. Ko ade long????????
Ko dgn echah same jek..
Hahaha..


Entry Terbaru 1 : "Saya Mahu Karya Seni Dari Blog Fynn Jamal"
Entry Terbaru 2 : "Saya Mahu Ilmu Agama Dari Blog Ustaz Zaharuddin"

Along Tapa said...

d tieah

niat di hati memang ada nak add..tapi aku sendiri tak berminat dengan fb..haha..

ko add dia sama jek kot dengan add aku..housmate aku kot....haha...