15 March 2011

Hangit Habis Dah

Syahadan






arini aku nak cerita pasal blog ni...ni pun atas sebab Meon dah duk bising-bising kat aku sebab aku duk sibuk review blog orang macam bagus tapi aku tak review blog ni....serius aku tak kenal sangat pemilik blog ni sebab dia rajin betul menutup identiti diri dia disebalik kecomelan, cerita berbelit-belit dan kemarahan dia dalam blog ni...tapi lantakkan benda tu dulu...kita nak review pasal blog ni...kalo nak dikirakan, blog ni bukan blog faveret aku nak review tapi aku kena gak review blog ni...jadik, penulis untuk blog ni sila ambik perhatian teguran keras aku pasal blog ni...boleh??

orait...dari segi appearance, benda yang aku nak tegur ialah header ko tu...amenda yang ko cuba nak sampaikan kat header ko tu bai??gambor simbol naga yang blur sebab pixel gambor yang copy paste tu rendah...lepas tu ada kesan contengan yang aku taktau apa motif dia...apa la motif ko ni bai...kena lak gambor background ko tu...aku taktaula tu ko buat sendiri ke atau mana ntah ko cedok...apa serabai sangat tu??okla...aku anggap gambor tu ko cedok kat google..tak boleh ke ko ambik jek gambor lain??tak pun ko buat jek default background color...sekurang-kurangnya ringan sikit blog ko tu...untuk widget tu, kira ko pandai sikitla..tak letak widget yang ntah apa-apa...tapi ko ingat sebab ko letak widget Kerat Senget dengan Gorengbaek, aku akan kipas ko bebaik ke??silap tu ek bai...buatla cara yang lebih hebat lain kali....

dari segi penulisan lak, aku just boleh cakap ko berani nak menulis stail dengan campuran makian-makian semua...tapi disebabkan tu, ramai yang tak berani nak komen kat blog ko bai...sebab diorang takut kang kalo diorang provoke ko, ko tetiba rage dan hentam diorang...jadik bai, aku just boleh cakap ko teruskan stail menulis cenggitu..tapi campurkan sikit dengan stail sarkastik...dan bukan jujur sangat dari hati..jadik kemungkinan orang dapat terima pendapat ko yang jujur tu..boleh??dari segi gaya bahasa?aku tak berani sangat tegur sebab ko guna loghat johor...owh..dan satu lagi...disebabkan aku rasa ko buat entri-entri ko semua one shot, tu yang membuatkan orang malas nak baca...so, apa kata ko fikirkan cara untuk buat orang baca keseluruhan entri ko...try bubuh interactive media ke, apa ke...bolehkan??

dari segi layanan lak cemana??dari segi layanan, memang takde apa nak aku komen..sebab dari pemerhatian aku, ko memang reply semua komen walaupun orang komen kat entri lama ko...mungkin ko letak notification supaya ko alert untuk setiap komen yang masuk...bagus tindakan ko tu...adakah brader pemilik blog ni akan sure follow back korang??dari apa yang aku rasa, pemilik blog ni lebih alert pada orang yang komen blog dia dan akan check secara berkala entri blog korang...kalo korang dapat tarik perhatian dia, mungkin dia akan follow walaupun korang cerita pasal cerita yang tak rage macam blog dia ni...jadik, nasihat untuk ko bro, keganasan tu penting untuk menegur tapi kita kena sediakan satu scheme untuk memaki hamun supaya flow makian kita tu jadik lebih cantik...belajor lagi dengan otai-otai bloggers...orait??

keratsenget: selesai dah review untuk blog ni...korang rasa owner dia akan rage tak kat aku kalo dia baca entri ni ek...kalo korang rasa berminat nak jenguk blog ni, korang klik jek kat gambor yang aku printscreen tu ek...

13 comments:

Along Tapa said...

review macam bagus sangat....

Gorengbaek - Permainan minda: games untuk otak

Hangit Habis dah - Dah nama pun tak reti bahasa...

Kerat Senget - Hangit Habis dah

нαηιмQαtяυηηα∂α said...

Haha! Macam kenal je pemilik blog yang COMEL tu?? =P

Along Tapa said...

HanimQatrunnada

dia memula sekali dah bagi komen...haha...nampak sangat butthurt..

echah mashuri said...

HAAHAH...bongok la.sape review nih.ko review sendiri?tp ak suka maki2 neh.cuma takut nak komen.hahah

dlm bnyk2 blog.aku suka goreng baek.ahhaah.cukup rasa.:)

Along Tapa said...

echah mashuri

haha...takleh ke review sendiri??dahla susah nak jadik straight kat blog sendirik..takleh jadik bias..

V said...

aku kenal empunya blog ni..suka jugak dgr die seranah org....terbaekkk!!

Along Tapa said...

V

ada gak orang minat ek stail tu...tak faham sungguh aku...

i am S!L4H.. said...

hahaha. oh sy suke care anda review blog tuh. bhahaha. knal gile ngn tuan die. meh nak sekeh. haha

blog sy nk komen2 x? kehkeh

Along Tapa said...

i am s!L4H

sape tuan blog tu ek??lalala

sampai masa nanti aku review blog ko...

faizura rahman said...

owner die chomel ek? haha..owner die kejam r..selalu buat aku sesak nafas~! haha :p

Along Tapa said...

faizura rahman

tu aku setuju..tapi aku tak rasa sesak nafas fyez..aku rasa nak tampor jek muka dia laju2...

f_aRa_aINa989 said...

blog ni nampak lg kemas..senang ckit nak baca..=)

Along Tapa said...

fara aina

yang mana tu??KS ni ke, HHD??huhu