05 March 2011

nora is my name

Syahadan





sampai gak turn minah sorang ni...takyah cakap banyakla...aku terus jek kategorikan blog milik noraliza atau noa ni sebagai blog yang sengal tahap alam semesta...seriously..first time jek aku datang blog dia dulu, terus jek aku cop...apa ke sengal minah ni??dan terus jek aku melekat baca entri sengal dia tiap-tiap kali dia update..tapi untuk noa, jangan butthurt ek...sengal-sengal pun aku tetap baca blog ko...sebab dalam kesengalan tu ada tersembunyi aura yang power...boleh kata setaraf kartun simple Abang Jonni tu...selain dari muka cute dan penulisan yang kengkadang ntah apa-apa, noa ni ada satu stail penulisan yang buat kita rasa cam best jek setiap kali kita baca entri dia...jadik, meh aku review blog noa ni dari perspektif aku...okeh??

dari segi appearance..what to say..korang boleh nampak dari gambor tu..nice tak nice dia dandan budak blog(ni panggilan dia untuk blog tersayang dia ni)...dengan berlatarbelakangkan gambor pagor kayu dan langit membiru sambil dihiasi scene macam orang menjemur gambor yang termasuk dalam washing machine, blog noa ni memang boleh dikategorikan sebagai blog yang agak cantik...lagipun susunan blog dia simple dan nice jek...even header pun dia tak bubuh...just dia letak nama blog dan description jek kat situ...sangat nice dan berciri blog yang world la...dari segi pemerhatian aku, memang takde apa yang mengganggu pun kat blog dia ni...memang nampak sangat noa ni sangat sayangkan budak blog dia sampai dia hiaskan budak blog dia ni dengan begitu teliti sekali...

dari stail penulisan lak, noa menggunakan bahasa yang gila simple, menggunakan stail penceritaan yang menggelabah ala-ala Yana MIB sampai aku terasa macam gila comel minah ni...ehem...jangan perasan lebih-lebih ek noa...dan aku sangat sukakan stail dia menceritakan kesengalan dia dan monolog dalaman dia yang sangat kelakor tak boleh blah...walaupun kelakor dia tu takdela sedahsyat echah mashuri kalo dia merepek, tapi tetap dapat buat aku tersenyum manja bila terbaca entri dia...nice try dan keep it up la noa...aku taktau nak suggest apa dari segi penceritaan dia..sebab dia bercerita pasal benda menarik dalam hidup dia..tapi aku ada cadangan...letak la gambor lagi...tak puas lak cuci mata ko letak satu gambor jek kat entri...hehe...

cemana dengan layanan??hummmm...noa ni kalo nak dikirakan agak payah nak mereply komen...tapi tu bergantung pada mood dia masa tu...kalo mood dia sangat baik, dia akan reply setiap orang yang komen...kalo tak berapa baik, dia akan reply selected comment...tapi kalo takde mood, jangan harap la dia nak reply..hihi..jadik noa, reply la selalu...kami merindukan kata-kata mu mereply komen kami selalu...hehehe..tapi aku perasan satu benda...noa kengkadang rajin miss comment yang agak terlambat comment...so, mungkin cadangan ko letak notification mail setiap kali ada comment tu agak membantu...tapi tu bergantung kat ko la kan...kalo taknak buat pun takpe..sekurang-kurangnya commentor akan berebut-rebut nak buat satu comment yang dapat buat ko reply comment diorang balik...cemana dengan refollow??yang ni aku agak kurang pasti...tapi kalo noa ni ada masa, aku rasa dia akan tetap pergi kat blog korang dan tengok sama ada dia berminat atau tak nak baca entri korang..kalo tak berminat, dia tak follow...kalo dia berminat, dia follow kot...tapi tu assuming aku jek la...apa-apa pun ko tetap terer la noa...susah aku nak carik blog awek yang dapat kekalkan tahap kenakalan diorang macam ko ni...huhu...

keratsenget: aku perasan ko dah kurang sebut nama Ally skang ek noa...taknak ganti kan nama Ally tu dengan Along lak ke??hahaha..

4 comments:

echah mashuri said...

pehhh...tp noa bz ke skrg.lame xjguk dia.noa mmg best.tp sengal manja.:)

Along Tapa said...

echah mashuri

biasa la bloggers..ada masa bizi..ada masa tu malas..hihi...ko macam tak biasa...

nora said...

hahahahha

aku dah frust tahap dewa ngan Ally ar tu yg aku tak sebut nama dia dah =p

jap jap jap tak abis lagi
thanks 4 de comment pasal blog aku,

lastly...tunjuk ajar ku sifu =p

Along Tapa said...

nora

sifu mendanya noa...aku sendiri pun terkontang kanting lagik...hihi...