03 March 2011

Review tok guru Kerat Senget : Tukang Komen

Syahadan

pergghhh...kali ni aku nak review memang boleh bergigil lutut kaki bai...ni blog abang besor ni..selalu aku review blog yang gempak dan ada potensi..tapi kali ni aku nak review blog yang ada pengaruh gak...blog ni milik Irwan yang bukan jek owner blog ni tapi 5 blog lagi yang semuanya bertaraf psiko skizo...tapi aku taknak review blog lain...aku just nak review blog yang menimbulkan semangat aku untuk review blog orang...blog tukang komen ni ialah blog yang bro Irwan ni cipta untuk komen tentang entri blog bloggers dan jugak kongsikan pendapat dia pasal dunia blogging ni...seriously aku respek stail bro Irwan ni...memang sangat lain dari yang lain...

jadik, dari aku admire dia lebih-lebih kat pendahuluan, jom kita loncat terus pergi kat appearance dia...kalo korang dapat tengok dari gambor yang aku printscreen tu, blog dia memang simple yang amat...dengan header dia yang ada maksud mendalam..tu pun kalo korang cuba baca setiap dialog box yang ada kat header tu...blog bro Irwan ni memang tak berat untuk load...mana kan tak..yang ada kat blog dia ni just background yang totally kelabu, latest comment, follower dengan link-link untuk blog-blog dia yang lain dan jugak blog-blog mangsa dia...jadik kalo aku bukak banyak-banyak tab satu masa, memang blog dia ni antara awal yang habis load...tak berat pun bai..blog dia tak seberat tulisan dia yang makan dalam...

dari segi penulisan, aku tau bro Irwan ni sorang yang berpengalaman banyak dan berpemerhatian tajam...kalo tak, cemana dia boleh review blog yang kengkadang aku sendiri pun tak faham...stail bro Irwan menulis?ada masa dia puji, ada masa dia hentam secara sarkastik, ada masa dia sinis tapi penuh makna...kalo nak compare overall, serius aku salute 3 crown kat bro Irwan ni..tak main calit-calit dah...bahasa yang bro Irwan ni gunakan, bergantung pada blog yang dia komen, bergantung gak pada mood dia pada masa tu..ada masa dia guna bahasa yang direct dan senang difahami...ada masa gak dia guna bahasa ala-ala puisi yang buat aku termenung nak digest(biasanya aku tak komen kalo cenggini..takut lari tajuk)...tapi secara total aku boleh katakan..bro ni ada gaya penulisan sarkastik berani mati...sampaikan blog obefiend yang tak ramai berani sentuh tu pun bro ni selamba jek hentam kalo dia nak...kalo aku, pikir tiga pat kali gak bai...mati aku nak komen blog dia secara terbuka cam ko..

cukupla dari segi penulisan ek...dari segi layanan lak cemana??aku lebih selesa katakan yang blog tukang komen ni lebih berstail forum...bukan tuan tanahnya jek yang respon...tapi kengkadang, pengomen tegar blog dia pun kengkadang membantu dan respon pada komen korang kat blog dia...dan dari blog ni la aku dapat rasakan semangat blogging yang asal...macam masa aku awal-awal blogging 2,3 tahun lepas...dan pengomen-pengomen ni pun akan rajin jenguk blog korang kalo korang dapat tarik perhatian dia...cemana dengan Bro Irwan ni??dia pun kengkadang akan join komen sekali...cemana dengan follow back??satu jek aku boleh cakap...kalo Bro Irwan follow blog korang, maksudnya korang kena bersedia untuk dikomen secara psiko oleh dia...takdela teruk cenggitu...tapi bro Irwan ni sangat sporting...macam kat GB, dia follow aku..walaupun jarang komen, tapi sekali dia komen, memang rasa macam precious gila...sebab sangat detail...dan blog ni memang aku rekomen habis kalo korang nak join...

Keratsenget: aku paling ingat komen first bro Irwan kat GB..komen dia memang menaikkan semangat aku yang memang down gila nak blogging dulu...jadik, kalo korang berminat, klik jek kat gambor atas tu..ok??

6 comments:

Irwan said...

Hoooo? Diam-diam kau buat pengkalan kat sini yer?

Apsal komen aku cam hampeh? Aku tak suka komen nih! Buat balik! Aku nak kau kutuk aku habis-habis!

I expect my friends to be more worse than my enemies. This way, I keep my enemy close, and my friends ATTACHED together...

Thanks!

Along Tapa said...

Irwan

haha...ni pengkalan gelap nama dia boss...

aku takleh nak kutuk ko habis2...sebab kalo aku kutuk nanti kena kualat tok guru...matila aku...

Mohd Shukri Fadzillah said...

kualat. jawa ek

Along Tapa said...

Mohd Shukri Fadzillah

aiseh..tak la bro..bugis..tapi sebab aku duduk muor, bahasa tu dah berasimilasi dengan loghat tempatan..ahaks..

Irwan said...

Ok..lagi mudah keja ketukangkomenan aku...

Along Tapa said...

Irwan

hehe...rilex r bro..ada masa kena ada tukang jack..ada masa ada tukang tekan...barula balance hidup...