07 March 2011

Behind These Eyes

Syahadan

aku rasa aku macam kurang berkeyakinan nak review blog milik cik HanimQatrunnada ni..sebab kalo nak dikirakan, aku takdela follow sangat perkembangan blog dia ni...aku sendiri pun boleh dikira baru gak join entri-entri dia ni...tapi takpe...aku try gak ek...sebab kalo dah nama manusia, kena la berani sahut cabaran...ecewah...preview bagi blog dia ni masa aku baru masuk dulu, agak berat gak la...tapi tu dulu...skang dah tak lagi...dan aku dapat nampak stail Hanim ni macam still mencarik-carik identiti dia dalam blogging...tapi jangan riso Hanim...lama-lama nanti ko akan dapat identiti tu dengan sendiri...even aku dulu pun cenggitu gak...kan??orait..meh kita pergi secara detail review tentang blog HanimQatrunnada ni...

dari segi appearance...sebab aku lama tak menjenguk blog dia ni, aku rasa terkejut masa baru nak printscreen blog dia ni...hambik kao terpampang muka dia besor kat depan skrin aku...hihi...takde offense ek...orait la header tu...nice...dari segi susunan blog, aku dah nampak yang Hanim ni memang takde masalah dalam stail susunan....kebiasannya blogger awek ni memang takde masalah kalo nak susun atur blog diorang...memang nampak cantik-cantik...walaupun background tu hitam sokmo, tapi orait la...sebab pada aku, takde background sama dengan cepat sikit nak load...kalo nak letak background memang kena kurangkan widget..tindakan yang bijak tu Hanim...untuk ni, standing ovation untuk ko...dan satu jek teguran....walaupun aku ni bukan jenis yang datang terus loncat kat chatbox tu, tapi kalo boleh ko naikkan sikit kedudukan chatbox tu...bubuh kat atas live traffic ko...sebab sekurang-kurangnya senang orang yang saje singgah nak blogwalking tu nak masuk dan keluor...tapi tu cadangan jek ek...tak buat pun takpe...

dari segi penulisan, aku dah cakap tadi...aku nampak ko macam baru nak mencarik identiti...rilex ek Hanim...nak dapat identiti tu sama jek macam artis baru nak dapat identiti...makan masa gak...lama-lama nanti ko mesti dapat buat satu stail yang orang cop ni stail HanimQatrunnada ni...ada potensi tu ek Hanim...dan ni just pendapat peribadi ek...frekuensi update yang terlalu kerap dalam sehari tu memang bagus untuk traffik tapi bagi aku, kalo satu hari satu entri pun dah mencukupi...sebab aku bagi can kat pembaca yang kengkadang tu online lambat...so diorang ada masa nak komen...tapi jangan riso...tu pendapat aku secara peribadi...lain orang lain stailnya....tapi secara overall, pada aku la ek...amalkan kaedah ni...dapat idea, tulis entri, baca, publish, baca, republish, rebaca...sampai ko rasa macam sangat puas hati...sebab kengkadang kita terlupa nak masukkan satu-satu info masa kita tulis...tu yang jadik cerita macam "tiba-tiba sahaja" jek...ko faham kan??

dari segi layanan...well...bloggers zaman sekarang ni sape yang tak layan commentor kan??walaupun follower dia tak ramai, tapi bagi blogger yang belum sampai setahun berblog, pencapaian Hanim ni dah cukup membanggakan...dan perangai dia yang suka follow back dan retrail mana-mana blog yang update tu memang sangat bagus dan satu masa nanti dia berpotensi nak jadik blogger yang super power...yang aku harapkan Hanim ni ada tujuan yang tepat, passionate dalam berblogging dan ambik contoh blogger yang dah agak lama dalam stail berblog...jangan setakat tengok stail satu blogger jek ek...ramai lagi blogger yang walaupun tak ramai follower tapi ramai yang pandang tinggi...okeh??

keratsenget: kalo korang rasa berminat nak tengok perkembangan blogger baru macam HanimQatrunnada ni, korang bolehla klik kat gambor atas tu untuk pergi blog dia ek...

5 comments:

nabilah_2908 said...

En Along...

nk tnya sikit boleh...?

kenapa eh..tiap kali sy cuba ke blog mereka2 ni...mesti akan keluar warning...

Untrusted Connection....?

satu lagi sy perasan...

pada url setiap blog2 yg En Along review....mesti macam ni..

https://

kalau buang 's' baru boleh ke blog tu....

нαηιмQαtяυηηα∂α said...

wah.. tak sangka ni blog kena review. betul la tu long aku tengah carik identiti lagi. tapi aku ingat nak buat rojak je blog aku tu. *ko nak kata jangan ke?* sila beri tunjuk ajar..

"dari segi appearance...sebab aku lama tak menjenguk blog dia ni, aku rasa terkejut masa baru nak printscreen blog dia ni...hambik kao terpampang muka dia besor kat depan skrin aku..."<-----gelak golek2 aku baca haha..

tq atas nasihat =)

Along Tapa said...

nabilah

dia ada keluor s ke nabilah??sebab kat link tu aku letak takde s...mungkin jari aku nakal2 manja kot...nanti aku check satu persatu...


HanimQatrunnada

takdenya aku kata jangan..ikut suka la...nasihat tu sebenornya ikut individu la...kalo rasa nak ikut, ikutkan jek..kalo rasa susah, takyah ikut..sebab orang akan berubah sendiri nanti...

echah mashuri said...

pehh..ak nak try g ah.ak xpenah smpai lagi kat situ.jap g nak terjah.huhuhuh

Along Tapa said...

echah mashuri

hihi...punya aktif ko ni tak pernah sampai lagi lak ek..hihi