12 August 2011

KS contest : Haziqah buat contest – What reminds you of me

Syahadan

Disebabkan aku dah lama abandon blog ni, dan aku rasa aku nak support dak Haziqah ni, so aku bercadang nak join walaupun ni first time dia buat contest....disebabkan contest ni nak aku cerita pasal apa yang buat aku teringat kat Haziqah ni, so aku bercadang untuk copy paste entri dia yang dah lama mengungguli carta KS selama ni...sebab kat situ ada cerita kenapa aku boleh teringat kat Cik Haziqah ni ek...boleh?

gambor ini kena ditukor sebab prasyarat contest kan??hehe....
Kali ni berbalik pada blog awek balik..biasala...dalam dunia blog ni, memang banyak blogger awek dari jantan kalo nak dikirakan...ok kita straight terus pergi kat blog milik Haziqah ni...asal aku terjumpa blog dia ni sebab aku agak terkejut sebab muka dia ni sejibik macam ex aku...kecik-kecik pun lebih kurang...just bezanya ex aku tu waaaayyy older than her, pastu ex aku tu bukan orang Johor ek...then aku baca entri-entri dia ni, dan cuba nak memahami stail penulisan bebudak muda ni...payah dowh nak paham...almaklumla..aku menulis bukan stail orang bandor...hikhik...so jom kita tengok review blog dia ni ek...

dari segi appearance, aku susah nak describe appearance blog haziqah ni sebab dia ni antara blogger yang rajin mengubah appearance blog dia...mungkin nak bagi feel yang fresh bagi pembaca setiap kali pergi blog dia ni ek...tapi dia suka letak header besor yang terpampang muka cute dia tu sampai kengkadang buat aku terflashback dua tiga saat...hehe....gasak r...just satu jek...aku rasa aku lagi prefer header lama dia dari yang baru...takde reason sebab apa...just aku suka header tu jek...huhu...pasal widget lak, hmm...banyak widget tak semestinya bagus ek haziqah...make sure ada widget yang perlu jek...sebab kalo page ko makan masa nak load, orang terus jek tekan button x kat atas tab tu...orait?

dari segi penulisan, macam aku cakap tadi la...haziqah ni menulis stail budak-budak muda zaman sekarang...penggunaan bahasa yang simple, direct dan ada gelabah-gelabah yang boleh buat kita tersenyum sendiri baca...satu try yang baik...tapi tu kalo dia buat entri sengal..kalo dia buat entri jiwang dia...astaga...aku baca pangkal, aku baca hujung, pastu aku komen cepat-cepat....hihi....jujur ek...nasihat aku, stail penulisan ko memang dah ada dah haziqah...just perlukan sikit pengasahan supaya tulisan tu ada jiwa...mungkin ko boleh start membaca buku-buku yang bersifat "berat" lak lepas ni...lagipun, pompuan memang cukup pandai mengolah ayat dengan cantik...nak-nak bila diorang punya knowledge tinggi melangit...kan??

dari segi layanan lak, haziqah ni bukan blogger semata-mata blogger macam aku...dia jugak kaki online FB secara massive, twitter dan akaun social network yang lain....so, kalo korang nak mengharapkan dia reply komen atau jejak korang dengan cepat tu, mungkin tak la...tapi disebabkan ada basic social network tu, so dia mungkin takkan ignore jek kalo korang kunjung blog dia...sure dia akan buat kunjung balas jugak cepat atau lambat....kan??

 mangsa tag ialah:
  1. Iwan Dextrous
  2. emy cecep
  3. Kalo aku nak masukkan ko boleh tak Haziqah??haha~~~
sebelum habis, aku nak letak benda ni sebagai kenang-kenangan kat entri aku...haha...sebab ayat "di muka bumi ini" tu memang takleh blah....

video

Kerat Senget: rasa terpanjang lak entri ni...haha..btw...terer tak aku rembat video ko??hahahaha....kalo ko nak carik link, macam biasa format KS...digambor itu~~~

2 comments:

HZQH said...

ALONG !!! Thanks join. walaupun kau cuma copy je apa yang dah ada, tapi aku tetap akan nilai jugak nanti ;) hehehe

okayy pelik camne kau leh rembat video tu. grrrrr salah ke aku cakap muka bumi? bukan mesia je ada orang islam. kehkehkehkehhhhh...


btw, thanks again abg long ;p

Along Tapa said...

HZQH

tak salah...just unexpected..hehe...
sesama..tapi pehal panggil abang lak...adehhhhh...sensitip2...