08 April 2011

Tembikai Susu itu best

Syahadan

Kali ni aku nak review kat korang blog yang satu ni...blog ni dimiliki oleh S!L4H...apa da susah nak tulis nama ko tu...pada aku, blog ni memang blog yang agak menarik...just perlukan sikit-sikit improvasi ek...bukan apa...untuk kesenangan pembaca gak...kalo tak, rugila kalo ko buat entri sepenuh jiwa dan memang bagus isinya, tapi pembaca malas nak baca sebab terganggu dengan benda-benda yang tak patut...kan??alrite...meh kita tengok apa yang aku nak gali dalam-dalam pasal blog S!L4H ni....

macam biasala ek...dari segi appearance, kalo nak diikutkan, masa untuk load blog ko ni memang teramatla ringan...tu dah kira amazing dengan keadaan blog ko yang nampak macam berat tu....aku takde benda nak komen pasal appearance blog ni..kontra kaler yang digunakan untuk background dengan layout memang kena...kena pulak ko pakai layout hijau putih...memang nampak la kesucian blog tu...just yang aku ada rasa sikit terganggu, aku taktaula pembaca lain ek...tapi ni pendapat peribadi jek ek...badge berbentuk bunga dengan dragonfly kat sebelah kanan tu boleh tak tolong alihkan sikit....paling pun tolong kecikkan sikit saiz dia...sebab kengkadang aku terasa terganggu nak baca entri ko yang best tu...lagipun, biasanya orang pompuan ni memang takde masalah bab menyusun widget-widget ni...sebab korang memang macam mewarisi genetik tu secara turun temurun..kan??tu pendapat peribadi aku jek...kalo nak ikut, ikutla..kalo taknak takpe....btw, aku suka comment box ko...nampak maju..sikit jeles aku kat situ...hihi...

ni pulak dari segi penulisan...disebabkan aku dah banyak duk compare kan blog orang, aku boleh anggap stail penulisan ko memang antara yang baik...stail penceritaan yang simple dan tak berserabut...lagipun takde penggunaan singkatan-singkatan SMS yang melampau...which is very good indeed...lagipun ko tak menggunakan stail blogging tradisional macam aku...iaitu just tumpukan pada punchline dan penulisan...tapi ko dah bergerak stail blogging alaf baru...yang menggunakan interaktif media macam gambor-gambor sebagai penarik minat....tu memang sangat menarik ek...secara total, dari segi penulisan, aku boleh katakan yang ko memang dah cukup hebat dalam stail penulisan ko...dan mungkin lama-lama ko boleh jadik blogger yang hebat...yang penting, keep on improvising ok??

dari segi layanan lak, well...nothing to comment...orang comment, reply...good...orang follow, mungkin akan follow back...paling tak pun jadik macam aku...just trail back pastu consider nak follow atau tak...actually aku memang takde benda nak komen dari segi layanan ko kepada pengunjung blog ko...sebab dah macam masuk hotel 5bintang layanan dia...nice and good...a bit messy but its ok...isn't it??hehe

Kerat Senget: jadik, kalo korang rasa macam nak berkunjung kat blog ni, korang just perlu klik kat gambor yang aku dah printscreen kat atas tu...

11 comments:

aque said...

menarik review... nak terbang kesane la.. thanks 4 de share :D keep it up....

btw blog kamu pown besh :D

Along Tapa said...

aque

mekasih2..jap...blog mana yang kategori best tu??ahaks..

i am S!L4H.. said...

perghhh perghhh perghhhhhh. goreng baik punye ni. bukan goreng hangit dah ni. adoiiii x leh blaaaaaaa. x ku sangke blog aku mcm tu. t'gelak2 sepanjang pembacaan entry nih. baik punye gorenggg. huwaaaa. realiti nye x mcm tu. huwaaaaaa

ha ni yg nk dbgtau, eh button2 bunge tu bkn widget la goreng. tu template. mmg bckground die la. bkn bole klik mnde tuh. ce tryyyy klik. haha

i am S!L4H.. said...

haha terpanjang plak kan komen. bole wt essay terus x? kehkeh

ape2 pon. terima kasih sgtttttt sudi menaip utk blog tembikai tuh. heeeee~
jasamu akan ku kenang~~~~~~

Along Tapa said...

i am S!L4H

aku dah try klik dah..tak boleh..sebab tu aku mintak adjust..

tapi overall ok apa ko...tetiba lak nak merendah diri...debik kang..

i am S!L4H.. said...

aikkk. laa sbb die x leh klik la nk alih cmane. itu adalah template. bukan widget la bro along. hahahahadehh cmane nk terangkan ni. button tu akan ilang kalo sy x pkai dh template tu. huwaaaaaa

yela. blog sy bkn cm semue yg anda ckp. huwaaa. sgt2 terharu + segannn dowhhhh. haha

Along Tapa said...

i am S!L4H

haha...tu aku tau..tukor la background untuk template tu...tapi kena main css sikit la..

eceh..bebetul nak merendah diri..WAAACHHHAAA!!!!

i am S!L4H.. said...

haha. mmg ade angan2 nak tuka bckground. dh lme kot pakai yg tu. lbih kurg 6 bln ke 7. haha. ade idea x? kehkeh

ngeee. dh la diri ni mmg rendah. wuwuwuwuw

Along Tapa said...

i am S!L4H

ada..ko bubuh gambor tembikai susu bebanyak...kompem orang masuk menjilat skrin...hahaha...

i am S!L4H.. said...

hahaha. nak bubuh nak bubuh..
=p jgn tanye idea sape nanti kalo byk gamba tembikai susu.

Along Tapa said...

i am S!L4H

aku risokan ko jek yang sibuk menjilat skrin nanti...haha