15 April 2011

Ta Perlu Tanya Kao

Syahadan

ehem...kali ni aku nak review blog budak ni...sebab aku rasa tak aci la aku dah komen blog cecep tapi aku tak review blog dia...orait...ini, budak, nama dia Na sebab Emy tu nama cecep....perggh...pandainya aku..hahaha...disebabkan aku taknak panggil dia Naemy, aku panggil dia Andromeda yang bermaksud, korang google jek sendiri...orait...untuk Andromeda, ko jangan anggap entri ni macam provokasi tapi anggap teguran untuk stail ko berblog...mana tau ko jadik lagi gempak nanti kan...jangan rasa sakit hati lak sebab aku macam carik kesalahan...memang kije aku kat sini nak carik loophole blog sape-sape dan tegur apa yang patut...orait?so jom kita pergi kat kajian dalaman blog budak Andro ni...

dari segi appearance, kalo nak diikutkan takde apa yang nak aku komen...sebab orang pompuan memang bijak bab hias menghias ni...dan pada aku, dah cukup nice dah ni Andro...kalo takde header pun ok...tapi kalo ko rasa macam perlu, buat jek la...takde apa nak komen pasal appearance blog ni...dia pakai double column, so widget memang ada kat sebelah kanan jek la...kedudukan button pun ok...just aku nak nasihatkan, kebanyakan bloggers tak suka ada background music bila diorang masuk satu-satu blog tu...macam aku, aku tak kisah sangat sebab aku selalu silent laptop masa aku blogwalking...dan kalo ikutkan aku tak perasan ada music tu...tapi sebab aku terperasan notifier download audio untuk IDM aku tu terkeluor, aku taula ek ada background music..so kalo boleh, takde kan la...tapi kalo taknak pun takpe...

dari segi penulisan, banyak yang aku nak tegur...stail penulisan Andro dengan cecep agak lebih kurang...cerita stail mengarut dan ikut suka...pada aku, tu satu permulaan yang bagus..lagipun ko pun macam cecep gak...dikira baru dalam menulis...tapi tolong elakkan penggunaan singkatan yang berleluasa ek...kengkadang aku ada sikit masalah nak baca bahasa terlampau moden ni...orait?dari stail penulisan, tu ko takyah riso...makin lama ko berblog, ko akan dapat rhythm entry yang sesuai dengan stail penulisan ko...yang aku boleh cakap, keep on trying...sebab aku tau dengan guide yang betul, ko memang boleh jadik sorang penulis yang hebat dan jujur....

cemana dari segi layanan lak?well...follower Andro tak ramai...commentor pun tak ramai gak..nak harap cecep komen, rasa macam tak pernah perasan....tapi kalo nak diikutkan, Andro ni boleh dikatakan alert dengan komen dan mungkin akan terus terjah blog korang kalo ada commentor baru...almaklumla...semangat blogger baru...aku memang suka semangat...cuba untuk kekalkan ek...dan bagi korang-korang yang nak jadik antara penyokong awal dak Andro ni sebab dia pun kira baru bertatih gak dalam dunia blog ni, pergila klik kat gambor yang aku dah printscreen kat atas tu ek...

Kerat Senget: pesanan untuk Cik Naemy, jangan panggil aku abang kalo nak hidup lama...tak caya ko tanya cecep...aku serius ni...ngahahahhahaa

8 comments:

i am S!L4H.. said...

semangat tu yang penting. hehe. nk skodeng jp. ngeeee

Along Tapa said...

i am S!L4H

huish..jangan skodeng2..tembet bijik mata kang..

naemy.... said...

silah

follow skali ha..

ABANG tapa

nak panggil jugak..hahah..oke terima kasih ! pasal singkatan tuh.sy saja je nak jimatkan dakwat keyborad..hahahah...tak ke membazir tu amalan seton..anyway thanks...sy cuba baiki..btw.nama sy nana...

p/s:andromeda tu puteri kan2..wa..suke2 !

Along Tapa said...

naemy

tang membazir jek la ek amalan setan..yang lain2 orang buat gak..dulik apa aku...aku tetap nak panggil ko andromeda..hihi..

p/s: puteri??chained-girl i reckon..hahaha

naemy.... said...

^_^...

Along Tapa said...

naemy

hahaha....speechless...

i am S!L4H.. said...

haha. tembet? mende tuh? ketumbit tau la. hahaha

naemy : jommm. hahah

Along Tapa said...

i am S!L4H

tembet??maksud dia sipi-sipi...hehe...

apa pakatan ko nak buat dengan andromeda tu ha??aku debik ko kang...